Προβολές σελίδων τον προηγούμενο μήνα

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Είσαι Μαραθωνοδρόμος! Συνέχισε!

Χιλιόμετρα; Ε, εντάξει, μαραθώνιο θέλεις να τρέξεις, γίνεται χωρίς χιλιόμετρα προετοιμασίας; Και φυσικά, τα χιλιόμετρα δεν βγαίνουν χωρίς πολλές ώρες. Πολλές όμως. Και για καφέ να πήγαινες τόσες ώρες κάθε βδομάδα θα βαριόσουνα. Αλλά όταν τρέχεις είναι αλλιώς. Χάνεσαι, ξεχνιέσαι. Είσαι εσύ και ο εαυτός σου, κάπως σαν σε άλλη διάσταση.
Περνάει και η ώρα πιο εύκολα, όλο και κάτι καινούργιο μαθαίνεις .
Σίγουρα χάνεις ώρες από την οικογένεια, τους συγγενείς, τους – μη δρομικούς – φίλους, τα βιβλία σου, τις ταινίες, τα ματς.
Πόνος; Πιασίματα; Κι απ’ αυτό έχουμε αρκετό. Πονάνε τα πάντα.
Να σκέφτεσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι το επόμενο πρωί.
Ιδρώτας; Εντάξει εννοείται,να βγάζεις την μπλούζα και το σορτσάκι και να ακούς τον ιδρώτα να στάζει, όπως το νερό από το μαγιό όταν βγαίνεις από την πισίνα.
Ηλίαση, αφυδάτωση; Πολύ πιθανόν, ιδιαίτερα αν πάρεις, έστω και λίγο, αψήφιστα το ελληνικό καλοκαίρι.
Χαμένα νύχια; Η αγωνία ,αν θα προλάβει να μας αφήσει χρόνους πριν την κλασσική (καθώς είναι ουσιαστικά νεκρό), και μάλιστα αν θα αφήσει ικανοποιητικό χρονικό διάστημα για το επόμενο να προλάβει να «δέσει», ή θα σπάσει μέσα στον αγώνα (ή την τελευταία εβδομάδα) και θα έχουμε και άλλα τραβήγματα εκεί.
Χαμένος ύπνος;όλα εδώ πληρώνονται! Πόσοι από εμάς δεν γελούσαμε όταν – όντας νεώτεροι και με το μυαλό σε άλλες απολαύσεις – ακούγαμε μεγαλύτερους να αφηγούνται πώς ξυπνάνε αξημέρωτα κάτι Κυριακές για να κάνουν το χόμπι τους; Κυνήγι, ορειβασία, κ.λπ. Και αναρωτιόμασταν «τι θέλουν και τραβιούνται οι άνθρωποι;». Ε, όλα εδώ πληρώνονται σας λέω!
Πείνα; ΠΕΙΝΑ όμως. Να ξυπνάς μες στα βαθιά χαράματα με μόνη σκέψη το ψυγείο. Βέβαια το καλό είναι ότι μπορείς να το κάνεις χωρίς τύψεις και δεύτερες σκέψεις. Γιατί ακριβώς ξέρεις ότι τη χρειάζεσαι αυτή την ενέργεια για να συνεχίσεις. Αλλά, όσο να ‘ναι, δεν είναι και η πλέον φυσιολογική συμπεριφορά αυτή.

Και άλλα… και άλλα.. αλλά για να μην το κουράζουμε άλλο: ναι, το ξέρω, δύσκολα όλα αυτά, αλλά – και – αυτά είναι που σε κάνουν Μαραθωνοδρόμο! Και μάλιστα στην «κλασσική». Μην το συζητάς, είσαι τυχερός! Είσαι τυχερός γιατί είσαι από τους λίγους που μπορούν να το κάνουν και το κάνουν. ΣΥΝΕΧΙΣΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου